Täytä lainahakemus saadaksesi lainaa heti tilillesi.

  Miten hakea lainaa? Kun ollaan tilanteessa, että edessä on lainan hakeminen niin ensimmäinen ajatus on, mistä ja miten lainaa voin hakea? Ensimmäisenä pitää miettiä millaista lainaa ollaan hakemassa. Lainoja ja lainantarjoajia on todella monia, myös pikavippi on entistä helpompi hakea. Nykyisin melkein kaikki lainapalvelut löytyvät netistä. Joissain lainoissa, kuten asuntolainassa turvaudutaan yhä edelleen usein pankin lainoihin. Hae lainaaJoustoluoton ja muidenkin lainojen hakeminen netistä onnistuu nykyisin todella nopeasti ja helposti. Voit käydä läpi eri lainantarjoajat ja niiden hinnat kätevästi kotisi lämmössä. Miten lainanhaku sitten käytännössä onnistuu? Kun olet löytäny itsellesi sopivan lainan niin sinun pitää vain täyttää lainahakemus. Kun teet hakemusta niin sinun pitää normaalisti tunnistautua nettipankkitunnuksillasi jotta pankki voi varmistaa henkilöllisyytesi. Kun tämä on tehty niin hakemus lähtee eteenpäin ja parhaimmassa tapauksessa saat päätöksen minuuteissa. Mitä vaatimuksia yleensä on netissä haettavilla lainoilla? Yleensä vähintään 18-21 vuoden ja enintään 70 – 75 vuoden ikä, vakituinen suomalainen osoite, sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Tämän lisäksi lainan hakijalta vaaditaan maksukyky sekä se, että hakijalla ei ole maksuhäiriöitä. Useimmat netistä haettavat, varsinkin pienemmät lainat eivät vaadi takaajia tai vakkuksia. Joissain suuremmissa netistä haettavissa lainassa vaaditaan vakuudet sekä takaajia. Kun lainaa haetaan pankista niin suurempien summien kohdalla tämä yleensä vie hieman enemmän aikaa. Pääsääntöisesti lainojen hakemiseen vaatimukset ovat samanlaiset kuin netissäkin. Pankit useammin vaativat kuitenkin vakuuksia ja takaajia, pienissä vipeissä vakuuksia ei kuitenkaan vaadita, lue lisää aiheesta vielä: Perusvippi.fi. Huomioi myös! Sivun tiedot koskevat sekä lainoja, että pikavippejä. Joitain luottoja voit kuitenkin nykyisin pankistakin saada ilman vakuuksia. Pankit tarjoavat nykyisin luottoja myös netissä ja puhelimessa haettavaksi. Molemmissa näissä tavoissa sinulla pitää olla pankkitunnukset käsillä. Pankkien jotkut pienemmän luotot ovat jopa saatavissa heti nettihakemuksen tekemisen jälkeen. Kun puhutaan lainanhakemisesta yleisellä tasolla niin se on nykyisin todella helppoa ja nopeaa. Kaikkein vaikeimmaksi varsinkin netistä lainaa haettaessa on palveluntarjoajien valtava määrä. Tämä määrä on kuitenkin helppo seuloa pienemmäksi tekemällä pieniä vertailuja. Kun olet sitten valmis tekemään lainahakemuksen niin sinun kannattaa todellakin tehdä se useammalle lainantarjoajalle. Kun esimerkiksi haet lainaa netistä niin hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista ja se ei tule sitomaan sinua mihinkään. Muista aina kuitenkin pitää huolta, että pystyt maksamaan lainan takaisin, maksamattomat lainat johtavat aina maksuhäiriö merkintöihin jotka haittaavat elämääsi vuosien ajan.

Lainatuotteiden monimuotoisuus yllättää kuluttajat

Risicum tarjoaa sekä joustoluottoa, että kertalainaa. Kertalainan summa 500-1000 euroa, todellinen vuosikorko 49,7%. Laina-aika on 12 kuukautta, eli maksat lainaa väkisinkin vuoden. Lainaa lyhennetään kuukausittain, joten summa pienenee koko vuoden ajan, joten loppusumma ei kuitenkaan ole 750 euroa, vaan reilu 600 euroa. Risicum perii myös vajaan 10% nostopalkkion lainanoton yhteydessä. LainamuodotRisicumin joustoluottosopimus tehdään aina 2050 euron suuruiseksi, ja nostetaan tarpeen mukaan. Takaisinmaksu tapahtuu 10% erissä, mutta kuitenkin aina vähintään 50 euroa, tai lainapääoma loppuun. Lainan voi maksa nopeamminkin kuin minimilyhennyksin. Nostoista peritään 12,5 prosentin nostopalkkio, joka on siis 2,5 prosenttia pienempi kuin Luottorahan vastaava. Laskutuslisä on 4.90 per lasku. 2050 euron luotto tuo mukanaan noin 62% todelliset vuosikorot, eli huomattavasti pienemmät kuin Luottorahan vastaavassa joustoluotossa. Laina.fi tarjoaa myös kertalainaa ja joustoluottoa, kuten Risicum. Laina.fi Kertalaina on suuruudeltaan 600-2500 euroa, ja summasta peritään vajaa 10% nostopalkkiota, kuten vastaavasta Risicumin lainastakin. Todellinen vuosikorko 2000 euron luotolle on karvan alle 50%, kuten Risicumin vastaavassa lainassa. Nämä kaksi lainaa ovat tasavertaisia, paitsi jos laina.fi laina sovitaan lyhyemmäksi kuin 12 kk, sillä se on Laina.fi lainoissa mahdollista. Laina.fi Joustoluotto on aina 2100 euron suuruinen, ja nostopalkkiota peritään 12,5 prosenttia. Nimelliskorko on 49%, eli 20% prosenttia korkeampi kuin Risicumin vastaavassa lainassa. Laina.fi joustoluoton todellinen vuosikorko on hieman yli 85%, eli 23% enemmän kuin Risicumilla. Ostosraha.fi tarjoaa kertalainaa suuruusluokassa 400-3000 euroa. Sen maksuaika on 12-60kk, ja todelliseksi vuosikoroksi muodostuu kevyt 30% pitkän maksuajan 3000 euron lainalle. 20-vuotiaille saatavilla olevista joustoluotoista halvin on selkeästi Risicumin joustoluotto, sillä sen nimelliskorko on matalin, ja sillä on matalin nostoprovisio. Seuraavana vastaavista korkeakorkoisempi Laina.fi joustoluotto, ja vertailluista kallein on Luottoraha suurine nostoprovisioineen ja suurine korkoineen. 20-vuotiaiden kertalainoissa ei ole hirveästi eroa, sillä laki sitoo alle 2000 euron lainat samoihin vuosikorkoihin keskenään. Ostosraha on näissä reilusti halvempi. Tästä poikkeuksena yli 2000 euron lainat kuten Vivus ja Aasa, joista korkeampi korko on selkeästi vivuksella. Tosin Ostosraha on tässäkin reilusti halvempi, vaikkei välttämättä olekaan yhtä nopea, ja lainanmyöntökriteerit saattavat poiketa hurjasti.

Lainaa voit hakea pankkitunnuksilla tai tekstiviestillä

21 vuotta täyttäneillä on mahdollisuus käyttää edellisten lisäksi vielä Ferratumin ja  Viikinkilaina.fi:n lainapalveluita. Ferratumin palveluihin kuuluu koroton ensilaina, eli ns. kokeilulaina, jonka yksi asiakas saa vain kerran käyttöönsä. Lainan suuruus vaihtelee välillä 50- 300 euroa. Vuosikorko on 0%, mutta tätä lainaa ei voida sinällään vertailla muihin, sillä se on käytettävissä vain kerran. Ferratumin päätuote on tavallinen kertalaina, jonka suuruus vaihtelee 100 ja 2000 euron välillä. Maksuaikaa ei sinällään ole, vaan lainassa on minimilyhennykset. Lainaa voi maksaa pois isommillakin lyhennyksillä, mikä halventaa lainaa. Kerralla nostetulle 1500 euron lainalle tulee minimilyhennyksin maksettaessa todelliseksi vuosikoroksi 219.29% Ostosraha on halvempi, kuten myös Fellow Finance. Viikinkilainassa on 25% nostoprovisio, ja sen lisäksi nimelliskorko 90% per vuosi. Tästä tulee todelliseksi koroksi 126.18%, mutta ehdot vaihtelevat summan ja maksuajan mukaan. Viikinkilaina on halvempi kuin Ferratum, mutta jo 20 vuotialle saatavilla olevat Ostosraha ja Fellow Finance ovat edullisempia kuin kumpikaan näistä.