Mikä on vakuudeton kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa nimensä mukaan lainaa joka on otettu kuluttamista varten. Kun kulutusluottoa verrataan pikavippiin niin kulutusluotto on määrältään jonkin verran suurempi. Vakuudeton kulutusluotto tarkoittaa, että lainaa voi hakea ilman takaajia tai muita vakuuksia, kuten omaisuutta. Kulutusluottoja voi saada ilman vakuuksia yksityisten lainapalveluiden toimesta 500-50 000 euron väliltä.  

Mitkä ovat yleensä kulutusluoton myöntämisen perusedellytykset?

Kulutusluottoa myönnetään yleensä lainantarjoajasta riippuen vähintään 18-21 vuotiaalle ja maksimissaan 70 -75 vuotiaalle Suomen kansalaiselle. Sinulla pitää yleensä olla verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Osoite Suomessa, moitteettomat luottotiedot ja matkapuhelinnumero. Joidenkin lainapalveluiden toimesta voit kuitenkin hakea lainaa ilman puhelinnumeroa tai salaisella/prepaid-numerolla. Maksuhäiriömerkintä on tiukin perusedellytys ja sen löytyminen tarkoittaa automaattista hylkäysmerkintää lainahakemukseen.  

Tarvitaanko kulutusluottoon takaajia tai vakuuksia?

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton ja takaamaton laina. Joissain tapauksissa vakuuksia tai takaajia voidaan kuitenkin kysyä. Monesti yksityiseltä haettu kulutusluotto on nimenomaan vakuudeton ja pankeista voit hakea vakuudellista joustoluottoa tai kulutusluottoa.  

Voiko kulutusluottoon saada maksuvapaita kuukausia?

Melkein kaikki palvelut jotka tarjoavat kulutusluottoja tarjoavat myös maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaiden kuukausien määrä riippu lainantarjoajasta. Yleensä se on 1-3 kk / vuosi. Näistä maksuvapaista kuukausista voidaan periä joissain tapauksissa järjestelypalkkio.  

Kuinka nopeasti saan päätöksen hakemukseeni?

Kulutusluottoihin netissä saat päätöksen heti. Useimmissa pankeissa saat myös päätöksen heti kun teet verkkohakemuksen, soitat puhelinpalveluun tai kun käyt konttorissa. Jos kyseessä on kymmenien tuhansien eurojen kulutusluotto, saattaa luottopäätöksen saamisessa kestää tunteja tai jopa vuorokausi.  

Kuinka nopeasti rahat ovat tililläni?

Tämä riippuu lainantarjoajasta mutta yleensä saat kulutusluoton tilillesi heti kun olet suostunut sinulle tehtyyn lainatarjoukseen. Tämä edellyttää tietenkin myönteistä lainapäätöstä. Nopeimmillaan voit saada lainan heti tilillesi, jopa 15 minuutissa, mutta jos lainasumma ylittää 5000 euroa, silloin lainan saamisessa kestää usein 1-3 arkipäivää. Mitä pienempi laina, sen nopeammin se yleensä lainaajalle myönnetään.  

Paljonko voin saada vakuudetonta kulutusluottoa?

Kun olet hakemassa kulutusluottoa niin summat vaihtelevat suuresti palvelusta riippuen. Pienimmät summat ovat 50 euroa ja suurimmillaan ilmaan vakuuksia ja takaajia voit saada kulutusluottoa jopa 50 000 euroa. Jos tarvitset vieläkin suurempaa lainaa, on sinun käännyttävä pankin puoleen ja haettava vakuuksilla varusteltua lainaa.  

Paljonko maksan korkoa kulutusluotosta?

Kulutusluoton korko vaihtelee suuresti eri lainantarjoajien välillä. Tämä sinun pitää selvittää jokaiselta eri lainantarjoajalta. Älä lankea tuijottamaan nimelliskorkoja, selvitä AINA kulutusluoton todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon on aina laskettu kaikki lainaan liittyvät kulut. Se on ainoa tapa jolla voit tietää mitä lainastasi todella tulet maksamaan. Pienimmät kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat tällä hetkellä jossain 25% kieppeillä.  

Voinko korottaa nykyistä kulutusluottoani?

Lainan korottaminen onnistuu joidenkin palveluiden toimesta, mutta ei kaikkien eli tämä on siis luotonmyöntäjä kohtaista ja näin ollen saat tämän tiedon lainapalvelusta, josta otit kulutusluottosi. Lainan korottaminen tehdään usein normaalilla hakemuksella samaan tapaan kuin olet täyttänyt myös aikaisemman lainahakemuksesi ja se lisätään nykyiseen lainasaldoosi ja maksat myös siitä korkoa sen mukaisesti. Luoton korotus on helppo toimenpide ja se ei maksa hakijalle mitään, lainasta joutuu maksamaan vain korkoa ja mahdollisesti avauskulut, jotka ovat lainapalvelu kohtaisia. Kulutusluoton korotus on yleistyvä ominaisuus luottopalveluilla ja yhä useampi palvelu on lisännyt mahdollisuuden tähän.  

Voinko saada mistään kulutusluottoa maksuhäiriöisenä?

Kulutusluottoa ei voi saada yhdenkään lainafirman toimesta jos hakijalta löytyy maksuhäiriömerkintä, oli kyseessä sitten yritys tai yksityishenkilö. Maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n kautta ja se tapahtuu automaattisesti henkilötietotunnistaumisen yhteydessä, joten sitä ei voi millään tavalla kiertää. Firmat saavat automaattisesti tiedot hakijan maksuhäiriömerkinnöistä, jolloin lainahakemuksen täyttäminen ja prosessointi katkeaa sillä hetkellä. Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän, et voi myöskään saada lainaa suomalaisilta pankeilta, vaan tässä tapauksessa vaihtoehdot ovat vähissä. Lainan voit saada ainoastaan toisilta yksityishenkilöiltä, perheeltäsi tai tuttaviltasi.  

Mitä jos en pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä?

Tämä ei ole usein mikään ongelma, sillä laina palvelut ovat joustavia ja sallivat eräpäivän siirtämisen, mutta on tärkeää ilmoittaa asiakaspalveluun asiasta, jolloin säästyt mahdollisilta karhukirjeiltä. Jos olet ajautunut tilanteeseen, että et ole enää luultavasti tulevaisuudessakaan maksukykyinen tai koet, että uudelleenjärjestely lainan lyhentämisessä olisi paikallaan, suosittelemme olemaan myös tässäkin tapauksessa välittömästi yhteydessä lainapaikkasi asiakaspalveluun. Lainayritykset Suomessa tukevat vastuullista lainaamista ja haluavat, että kuluttajat saavat laskunsa maksettua kunnialla, vaikka sitten erikoisjärjestelyin ja joustamalla reilusti.  

Voinko saada lainalleni maksuvapaan kuukauden?

Tämä riippuu siitä mistä olet hakenut lainasi, kaikki palvelut eivät tarjoa tätä ominaisuutta. Nykyään suurin osa palveluista kuitenkin tarjoaa myös maksuvapaita kuukausia, joten kannattaa ennakoida ja ottaaa tämä ominaisuus maksutta käyttöön, jos koet ettei maksukyky riitä eräpäivään mennessä. Maksuvapaita kuukausia ei voi ottaa useita peräkkäin ja niissä on usein rajoituksia vuositasolla (monesti 2kpl / vuosi).